Mit érdemes tudnunk a kerámia hőszigetelésről?

A kerámia hőszigetelés tulajdonképpen nem más, mint egy vékony réteget képző hővédő anyag, amely fő összetevőit a nanotechnológia segítségével előállított mikroméretű üreges kerámiagömbök adják. A nanotechnológia segítségével magas hőmérsékleten előállított mikro kerámiagyöngyök vákuumos belsővel rendelkeznek, így szinte teljes mértékben megakadályozzák a hő áramlását, ezáltal tökéletes hőszigetelő anyagként funkcionálhat az általunk kialakított kerámia hőszigetelés.

Milyen előnnyel rendelkezik a kerámia hőszigetelés?

A kerámia hőszigetelés számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ezek közé sorolhatjuk az alábbiakat. Első és talán legfontosabb tulajdonsága hogy egy modern és környezetbarát szigetelési technológiáról van szó. Kis rétegvastagságban történő alkalmazásának ellenére a kerámia hőszigetelés maximális hatékonyságot biztosít, mindemellett időjárásálló, könnyen tapadó és dekoratív bevonatot képez. Nem elhanyagolható szempont a kerámia hőszigetelés alkalmazására az a tény sem, hogy hazai fejlesztő, és gyártóbázissal rendelkezik a technológia. A kerámia hőszigetelés felhordása egyszerű, nem igényel különleges technológiai feltételeket, egyszerűen alakíthatunk ki segítségével akár strukturált, színezett felületeket is.

Milyen érvek szólnak az innovatív kerámia hőszigetelés mellett más hagyományosnak mondható szigetelőanyagokkal szemben?

Míg a hagyományos szigetelőanyagok nem képesek megállítani a hő áramlását, csupán lassítják azt, addig a kerámia hőszigetelés képes a hő áramlás útját gátolni. Illetve míg egyéb szigetelőanyagok hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a kialakított szigetelés vastagsága, addig a kerámia hőszigetelés kialakítása során nincs szükség minél vastagabb szigetelés kialakítására, hiszen a mikroméretű kerámiagömbök már egészen vékony rétegben is maximális hatékonyságot biztosítanak számunkra. Alkalmazásával csökkenthetjük kiadásainkat, hiszen a tökéletes szigetelő tulajdonságnak köszönhetően csökkenthetjük a rezsi költségeinket is. Továbbá a kerámia hőszigetelés esetén nem kell tartanunk az esetleges penészedés kialakulása miatt, hiszen anyagának köszönhetően vízfelvevő képessége csekély, így nem kell tartanunk a páralecsapódástól a fal és szigetelőréteg között.

Kerámia hőszigetelés kialakítása egyszerű – széles körben alkalmazható

A kerámia hőszigetelést egyszerűen alkalmazhatjuk, akár családi házak, akár ipari létesítmények hőszigetelésére egyaránt. A kerámia hőszigetelés felhordása egészen egyszerű, semmilyen speciális technológiát, berendezést nem igényel, akár anyagában színezet verzióban is felhasználható.

A kerámia hőszigetelést éppen ezért javasoljuk akár családi házak, társas házak, oktatási, valamint közintézmények utólagos hőszigetelésére és színezésére egyaránt.

 

Ajánlatkérés