Korrózióvédelem

Bár kiváló tulajdonságai a fémet az egyik legkedveltebb építőipari alapanyaggá tették, nem szabad megfeledkeznünk a hátráltató tényezőkről sem.

Mint például a fémek természetes korrodálódási folyamatáról, mely a korrózióvédelem biztosítása nélkül komoly károkat okozhat.

Mi is az a korrodálódás?

Olyan kémiai reakció, mely során a felület felszínéről érkező hatások a fémszerkezet belseje felé haladva rongálják annak szerkezetét.

A folyamat során a fém reakcióba kerül az levegő oxigén és páratartalmával, mely elektron leadáshoz, vagyis oxidálódáshoz vezet.

Ahhoz, hogy ezt a folyamatot megelőzzük, egy több lépéses korrózióvédelemnek kell alávetni a fémeket.

Az építőiparban használatos fémek esetében a korrózióvédelem az alábbi lépésekből áll:
  • felület előkészítés
  • felületvédelem

A felületvédelem során, az igények szerint több féle korrózióvédelmet is alkalmazhatunk.

Mint például:

  • passzív korrózióvédelem
  • aktív korrózióvédelem
  • egyszerre aktív és passzív védelem
  • duplex korrózióvédelem

Ahhoz azonban, hogy fémszerkezeteink sokáig ellenálljanak az oxidációs folyamatnak, a megfelelő korrózióvédelmet kell választanunk, mely függ az adott fém tulajdonságaitól valamint a belső és a külső környezeti tényezők alakulásától.

Ezért az épületszerkezetek és elemek korrózióvédelmének kialakítását mindig bízzuk szakemberre!

Vállalkozásunk 30 éves szakmai tapasztalattal látja el az épületek és az egyéb szerkezetek és elemek korrózióvédelmi feladatát.

Kollégáink a speciális szakmai felkészültségüknek köszönhetően bármilyen építmény védelmét ellátják, hiszen az alpintechnikai megoldásaink még a nehezen megközelíthető fémszerkezeteket is könnyedén elérhetővé teszik.

Ne feledje! A korrózióvédelem kialakítása nem csak az épületeket javát szolgálja, hanem az Ön biztonságát is!

Ajánlatkérés